Crvena breza

12.000,00 RSD

Latinski naziv: Betula occidentalis

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201200909 Kategorija:

Opis

Crvena breza  (naziva se još i vodena breza) potiče iz Severne Amerike, gde nastanjuje planinske predele. To je listopadni žbun ili malo drvo, vitkog debla crvenkaste do tamno braon boje, dostiže visinu do 14m. Krošnja crvene breze je retka i prozračna sa starijim granama koje stoje uspravno, a mlade grane su povijene i padaju na dole. Listovi su svetlo zeleni, rombičnog oblika, sitni.

Uslovi gajenja: Breza traži dosta svetlosti, veoma je otporna na gradske uslove i niske temperature. Obavezno je redovno zalivanje posebno u prvoj godini nakon sadnje. Raste na raznim tipovima zemljišta, preferira zbijena, glinovita zemljišta sa dosta vlage.
Period cvetanja: Cveta u martu pre listanja. Cvetovi su u vidu žuto zelenih resa.
Upotreba: Zbog dobre adaptacije na gradske uslove, dosta se koristi u parkovima, velikim dvorištima, drvoredima i industrijskim zonama. Može se saditi samostalno ili u grupama. Koren breze dobro vezuje zemljište, pa se često koristi i za pošumljavanje.
Maksimalna visina rasta: Može da poraste u visinu do 14m.
Maksimalna širina krošnje: 4 – 6m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do  -30°C.

U ponudi je biljka oko 3m visine.

Dodatne informacije

Dimenzije 300 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.