Albicija

2.700,00 RSD

Latinski naziv: Albizia julibrissin

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201205404 Kategorija:

Opis

Albicija (Albizia julibrissin) ili Kineska mimoza je listopadno drvo veoma neobičnog izgleda. Raste u visinu od 5 – 10 m i veoma je brzog rasta. Razvija široku kišabranastu krošnju koja pravi lep, prozračan hlad. Listovi su perasti i ono što je interesantno kod njih je da su danju otvoreni, a tokom noći i oblačnog vremena se zatvaraju. U jesen dobijaju žutu boju. Najatraktivnije izgleda tokom leta kada je u cvetu. Cvetovi su blago mirisni, roze boje sa dugim svilastim prašnicima. Nakon cvetanja formira se plod u vidu mahune duge ok 15 cm. Mahune se zadržavaju na stablu i tokom zime.
Albicija najbolje raste na propustljivom tlu, na suncu ili blagoj polusenci. Odlično podnosi visoke letnje temperature. Prilagodila se našim uslovima klime, tako da uspešno prezimljava kod nas. Dok je mlada biljka trebalo bi je zimi štiti. Otporna je na jake vetrove i zagađenja vazduha tako da se može uspešno gajiti u gradovima. Dobro podnosi orezivanje pa je možete održavati na željenoj visini. Krajem zime, početkom proleća orežite sve suve i oštećene grane.

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.