Aloe aristata

800,00 RSD

Latinski naziv: Aloe aristata

Na zalihama

Šifra proizvoda: E01002 Kategorija:

Opis

Aloe aristata je kompaktna sukulenta koja obrazuje gustu rozetu listova. Raste u visinu do 20cm. Listovi su mesnati, zeleni sa belim tačkicama. Veoma dekorativna i omiljena među ljubiteljima sukulenata.

Uslovi gajenja: Aloe aristata najbolje raste u polusenci, a podnosi i sunčane pozicije. Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije ceo dan izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno.

Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se prosuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.

Period cvetanja: Cveta na jesen, od septembra do novembra. Cvet je na dugoj cvetnoj dršci i do 70cm visine. Boja cveta je narandžasta. Ukoliko biljka nema dovoljno svetlosti, najverovatnije neće cvetati.

Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od boljih biljaka za prečišćavanje vazduha.
Maksimalna visina rasta: 20cm
Maksimalna širina krošnje: 30cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do 7°C.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 15 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.