Cilindrična sanseverija

1.600,00 RSD

Latinski naziv: Sanseveria cylindrica

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: E19002 Kategorija:

Opis

*U ponudi je cilindrična sanseverija visine 25cm, koja ima plišanu navlaku preko vrhova u raznim bojama. Nalazi se u saksiji prečnika 8cm i visine 6,5cm.

Cilindrična sanseverija je biljka idealna za radne prostorije kao i za stambene, jer je veoma otporna i laka za održavanje i negu. Za razliku od ostalih biljaka prečišćivača vazduha, sanseverija je noćni proizvođač kiseonika, pa je zbog toga dopušteno njeno prisustvo u spavaćoj sobi. Biljka takođe filtrira formaldehid, trihloroetilen, ksilen, toluen i benzin iz vazduha. Često je još zovu i Indijansko pero, svekrvin jezik, sabljica, zmijin jezik.

Uslovi gajenja

Sanseverija najbolje uspeva na svetlom mestu, ali da nije izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Cilindrična sanseverija dobro podnosi senku, ali će tada izostati cvetanje i može se desiti da šare na listovima postanu manje izražene. Sanseverija traži ređe zalivanje od ostalih biljaka, jer ima zadebljale listove u kojima se skladišti dosta vode. Tokom zimskih meseci, zaliva se jednom u mesec dana, a tokom proleća i leta jedanom u 10 dana (zavisno od uslova u kojima biljka boravi prilagoditi zalivanje sopstvenom procenom). Zemlja treba da se osuši između dva zalivanja. Preporučujemo prihranjivanje biljke jednom mesečno od proleća do zime đubrivom za sobne biljke.

Iako je sanseverija otporna na prašinu i zagađen vazduh potrebno je njene listove povremeno obrisati od prašine i drugih nečistoća mokrom krpom ili sunđerom.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, i u stambenim i u poslovnim objekatima. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove. Sve vrste sanseverija su često gajene vrste i veoma tražene zbog lakoće gajenja i otpornosti na razne uslove sredine.

 

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 20 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.