Akcija!

Aucuba japonica ‘Rozannie’

693,00 RSD750,00 RSD

Latinski naziv: Aucuba japonica ‘Rozzanie’

Šifra proizvoda: 202103806 Kategorija:

Opis

Aukuba ‘Rozzanie’ je zimzeleni žbun sa kožastim, zelenim listovima. Listovi su ovalni, u gornjoj polovini simetrično nazubljeni. Raste u visinu do 1m i isto toliko u širinu.

Uslovi gajenja: Ovo je vrsta senke i polusenke. Lepo uspeva ispod drveća u hladovini. Takođe se može saditi i ispod borova jer voli kiselo zemljište. Dobro podnosi gradske uslove. Što se tiče zemljišta, nije posebno izbirljiva vrsta. Najbolje uspeva na umereno vlažnom, kiselom i dreniranom tlu.
Period cvetanja: Cveta na proleća, sitnim purpurnim cvetovima koji su praćeni crvenim bobicama. Bobice se zadržavaju na granama i tokom zime. Aucuba ima muške i ženske cvetove na različitim jedinkama, tako da blodove daje samo ženka biljka ako dođe do oprašivanja.
Upotreba: Pogodna je vrsta za bašte u senci. Lepo izgleda i samostalno i u grupama. Može se gajiti i u saksijama, za terase.
Maksimalna visina rasta: 0,5 – 1m
Maksimalna širina krošnje: 0,5 – 1m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 25 cm
dimenzije

H20, H30

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.