Berberis ‘Erecta’

590,00 RSD

Latinski naziv: Berberis thunbergii ‘Erecta’

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202200427IN Kategorija:

Opis

Berberis je listopadni žbun i zimi nakon opadanja listova, na granama ostaju sitni crveni plodovi.  Ovaj berberis ima dugačke, uspravne grane. Takođe na granama su dugi, tanki trnovi. Listovi su sitni i ovalni, u proleće svetlozelene, a u jesen list dobija narandžasto-crvene nijanse.

Uslovi gajenja: Voli osunčane do polusenovite položaje. Nije probirljiv po pitanju zemljišta, raste uspešno i na kamenjarima, bitno je da je zemljište dobro drenirano.
Period cvetanja: U rano proleće berberis cveta sitnim žutim cvetovima. A na jesen se pojavljuju sitne crvene bobice koje ostaju i tokom zime na granama.
Upotreba: Najčešće se koriste za formiranje bordura i ivica, duž staza ili cvetnih leja i sl. Lepo izgleda u grupaciji. Često se sadi u alpinetumima i kamenjarima. Relativno sporo raste. S obzirom n brzinu rasta, može se gajiti i kao saksijska vrsta na manjim terasama.
Maksimalna visina rasta: 80 – 120 cm.
Maksimalna širina krošnje: 60 – 80cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.