Brdska bambus palma

1.300,00 RSD

Latinski naziv: Chamaedorea elegans

Na zalihama

Šifra proizvoda: E03003 Kategorija:

Opis

Bambus palma (Brdska palma) je spororastuća palma koja dostiže visinu oko 2,5m. Listovi su složeni i sastoje se od mnogobrojnih izduženih i zašiljenih listića. Ovo je biljka koja nije teška za održavanje i uz pravilnu negu možete dugo uživati u njenoj lepoti. Veoma je dekorativna i čestogajena vrsta.

Uslovi gajenja

Brdska bambus palma naviše voli indirektnu svetlost, a tolerisaće i manjak svetlosti. Zahteva ocedito zemljište, pa je najbolje saditi je u zemlju za palme i redovno je zalivati. Preporučuje se orošavanje listova svaki drugi dan, jer biljka voli visoku vlagu u vazduhu. Prihranu bi trebalo dodavati na dve nedelje tokom perioda vegetacije (od proleća do kraja jeseni), a za prihranjivanje koristite tečno đubrivo za palme. Takođe se preporučuje povremeno brisanje prašine sa listova mokrom krpom.

Period cvetanja

Cvetovi su sitni, svetlo žuti i neupadljivi. Skupljeni su u cvasti na dugim stabljikama. Plod je narandžasta do crvena koštunica veličine oko 1cm. U našim uslovima cvetanje često izostane.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, i u stambenim i u poslovnim objekatima. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.

Maksimalna visina rasta: Raste u visinu do 2,5m.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 60 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.