Crveni bagrem

18.500,00 RSD

Latinski naziv: Robinia hispida

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 501205101 Kategorija:

Opis

Ružičasti bagrem je listopadno drvo ili grm koji obično raste promenljivo od 0.6 do 5m visine. U divljini se može agresivno širiti semenom, ali ga rasadnici često gaje iz reznica. Može se oblikovati kako bi formirao malo drvo. Listovi su zeleni, a na jesen su žuti.

Uslovi gajenja: Voli osunčane pozicije do polusenovite. Raste u prosečnom, umereno vlažnom i dobro dreniranom zemljištu. Preferira organsko bogata tla, ali toleriše loša i suva. Prilagodljiv je na uslove tla, s tim da će u dubokim i boljim zemljištima moći duže da izdrži sušne periode.
Period cvetanja: Cvetovi su grupisani u grozdaste cvasti roze boje, cvetaju u maju i junu. Može cvetati još jednom u toku leta, ali mnogo manjim intenzitetom. Medonosna je vrsta.
Upotreba: Kao žbun može se saditi kao cvetna živa ograda, ili u grupi sa drugim biljkama. Forma drveta je interesantna za drvorede, mala dvorišta, čak i gajenje u saksijama. Podnosi orezivanje, pa se u proleće može oblikovati krošnja u loptu npr. Dobra biljka za stabilizaciju nasipa i padina i za sadnju u siromašnim, suvim tlima. Zanimljiva i za neformalnu ogradu.
Maksimalna visina rasta: 8 – 10m.
Maksimalna širina krošnje: 5 – 6m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -30°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 500 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.