Fikus ‘Golden King’

3.200,00 RSD

Latinski naziv: Ficus benjamina ‘Golden King’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E06022 Kategorija:

Opis

Fikus ‘Golden King’ je vrsta poreklom iz jugoistočne Azije koje u našim uslovima raste od 2 do 3 m u visinu i do 1 m u širinu. Ovo je popularna biljka zbog svog elegantnog izgleda i sjajnih listova, koji u zavisnosti od sorte, mogu biti u varijacijama različitih nijansi zelene boje.

 

Fikus ‘Golden King’ voli mesto sa indirektnim svetlom, direktno sunce može da izazove opekotine na listovima. Fikus je osetljiv na promene mesta i temperature, što može uzrokovati opadanje listova. Biljka se zaliva kada je površinskih par centimetara zemlje u saksiji suvo.

Preporučujemo da se prihranjuje jednom mesečno tokom proleća i u leto đubrivom za list. Listove povremeno treba brisati od prašine mokrom krpom.

 

Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor.

Dodatne informacije

Težina 2,5 kg
Dimenzije 150 cm

Možda će vam se svideti …

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.