Funguran OH 25 g

150,00 RSD

Na zalihama

Šifra proizvoda: 000084 Kategorija:

Opis

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: 500 g/kg bakra (770 g/kg bakar-hidroksida)

Formulacija: WP-kvašljivi prašak

Proizvođač: Spiess Urania

Karenca: 7- krompir; 28 dana – vinova loza; OVP – jabuka, breskva, šećerna repa

MBT: 2 – breskva; 4 – krompir, jabuka, vinova loza, šećerna repa

DELOVANJE:

inhibira deobu ćelija i sprečava klijanje spora patogena. Gljive ne stvaraju rezistentnost na ovu aktivnu materiju zbog višestrukog mehanizma delovanja.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) i prouzrokovač plamenjače krompira (Phytophthora infestans), prouzrokovač čađave krastavosti ploda i pegavosti lista jabuke (Venturia inaequalis) i bakteriozne plamenjače (Erwinia amylovora), prouzrokovača kovrdžavosti lista (Taphrina deformans) i pegavosti lista šećerne repe (Cercospora beticola)

PREPORUKE I NAPOMENE

može se mešati sa preparatima na bazi ulja za zimska tretiranja, kao i sumpornim preparatima tokom vegetacije. Ne meša se sa preparatima kisele reakcije. Izuzetno je otporan na spiranje. Sadrži jon bakra, koji kao neophodan mikroelement, doprinosi boljem iskorišćenju azota i fosfora i direktno utiče na povećanje prinosa. Utiče na racionalnu potrošnju vode u ćeliji i jačanje ćelijskog tkiva, što povećava otpornost biljke na pozne prolećne mrazeve. Nema korozivno delovanje na uređaje za tretiranje. Pored navedenih ima preventivno delovanje na veliki broj fitopatogenih gljivica i bakterija.

Zimski tretman jabučastog voća bakarnim preparatima smanjuje potencijal bakterijske plamenjače (Erwinia amylovora). Kvalitetna formulacija preparata, sadržaj adheziva (lepka) ga čini postojanim na biljci i vrlo teško se spira kišom.

Preparat se nalazi na “Lista registrovanih sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta i sredstava za zaštitu bilja koji se mogu koristiti u organskoj proizvodnji”.

Dodatne informacije

Težina 0,03 kg

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.