Kaktus

4.900,00 RSD

Latinski naziv: Cactus sp.

Na zalihama

Šifra proizvoda: E26017 Kategorija:

Opis

Kaktusi su sukulentne biljke, to znači da imaju mesnate delove koji imaju funkciju čuvanja vode. Ne zahtevaju mnogo nege i veoma su laki za održavanje. Velika većina kaktusa ima bodlje koje su ustvari nastale kao modifikaija listova.

Uslovi gajenja: Kaktusima je potrebno dosta svetla, s tim da ne bi trebalo da budu na direktnom suncu ceo dan. Posle zime mogu se postepeno izneti na otvoreno. Supstrat treba da bude porozan i propustljiv. Može se koristiti već gotov supstrat za kaktuse. Zalivanje treba da bude umereno. Kaktusima je potrebna voda, ali ne koliko ostalim sobnim biljkama. Ne treba ih prezalivati, jer od toga najčešće propadaju. Zalivanje je otprilike jednom mesečno tokom zime, leti češće.
Period cvetanja: Kaktusi cvetaju najčešće na proleće i tokom leta, ali samo ako tokom zime imaju period mirovanja. To se postiže tako što kaktusi u tom periodu borave u prosoriji gde temperatura ne prelazi 15°C, i izbegava se zalivanje do proleća. Cvetovi mogu biti raznih boje. neki kaktusi formiraju i jestive plodove.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka.
Maksimalna visina rasta: Visina kaktusa može biti od nekoliko centimetara, pa do nekoliko metara.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 20 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.