Metasekvoja

60.060,00 RSD

Latinski naziv: Metasequoia glyptostroboides

Na zalihama

Šifra proizvoda: 501302401 Kategorija:

Opis

Kineska metasekvoja je listopadni četinar koji je otkriven tek 1941 godine u Kini, do tada je bila poznata samo kao fosilna vrsta i verovalo se da je odavno izumrla. Odlikuje se prozračnom piramidalnom krošnjom sa tankim svetlozelenim mekanim četinama. Krošnja kasnije postaje široko zaobljena. Četine na jesen dobijaju crvenkastonarandžastu boju i pred zimu otpadaju. Brzo raste.

Uslovi gajenja: Najbolje raste na suncu, u plodnom i dobro dreniranom zemljištu uz umereno zalivanje. Tolerantnija je prema nešto vlažnijim zemljištima nego prema suvim.
Period cvetanja: Cveta u rano proleće. Muški cvetovi su mali, žuti i skupljeni u grozdaste cvasti. Ženski su okruglasti, vise na dugim peteljkama. Šišarice su okrugle veličine 1.5 – 2.5cm, zrele su 8 – 9 meseci nakon oprašivanja.
Upotreba: Popularna je vrsta za parkove i veća dvorišta. Vrlo dekorativna zbog nežnih četina i prozračne krošnje, kao i u jesenjem periodu zbog kolorita.
Maksimalna visina rasta: 20 – 35m.
Maksimalna širina krošnje: 4.5 – 7.5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

U ponudi je odraslo drvo 7,5m visine.

Dodatne informacije

Dimenzije 700 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.