Nebeski bambus

3.800,00 RSD

Latinski naziv: Nandina domestica 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202101710 Kategorija:

Opis

Nandina, poznata još i kao nebeski bambus može da naraste do 2m u visinu i vodi poreklo iz Kine i Japana. Nebeski bambus karakterišu koloritni listovi koji su u početku crvenkasti, u toku rasta prelaze u tamnozelenu boju, dok u starosti ponovo poprimaju crvenkaste nijanse. Krošnja ima valjkast oblik. Pored listova dekorativne su i bobice, jarko crvene boje. Nandina je otrovna biljka i važno je biti obazriv u radu sa njom.

Uslovi gajenja: Nebeski bambus je biljka sunca i polusenke i voli vlažan, dobro dreniran humusni supstrat blage kiselosti. Zalivanje je umereno, kada se prosuši zemlja. Ovo je vrsta koja je otporna na sušu. Otporna je vrsta na bolesti i štetočine.
Period cvetanja: Cveta u julu i avgustu, a cvetovi su sitni, beli, skupljeni u grozdaste cvasti. Plodovi su crvene bobice koje dozrevaju na jesen i održavaju se na biljci tokom zime. Biljka ne obrazuje bobice ako se sadi pojedinačno.
Upotreba: Vrlo je interesantna za sadnju u skupinama zbog svojih koloritnih listova. Nandina je odlična u kombinaciji sa ambijentalnim osvetljenjem, naročito ako se sadi tik uz njega, koje njenim listovima daje divnu senku. U japanskoj kulturi važi za biljku prijateljstva i najčešće je sade ispred ulaznih vrata.
Maksimalna visina rasta: Može da poraste do 2m u visinu.
Maksimalna širina krošnje: Raste 1 – 1.5m u širinu.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -15°C. Može se desiti da usled jako niskih temperatura izgubi listove, ali se uz prolećno orezivanje oporavi brzo.

Dodatne informacije

Težina 5 kg
Dimenzije 60 cm
Veličina

H100, H60

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.