Skimija

1.400,00 RSD

Latinski naziv: Skimmia japonica ‘Rubesta’

Na zalihama

Šifra proizvoda: GDL8230 Kategorija:

Opis

Skimija ‘Rubesta’ je zimzeleni žbun visine do 1,2m. Vrlo dobro uspeva u našim uslovima. Sporog je rasta. Listovi su tamno-zeleni, sjajni i mirisni kada se protrljaju.

Uslovi gajenja: Najbolje uspeva u polusenci i senci, na plodnom, humusnom zemljištu blago kisele reaksije. Otporna je na gradske uslove. Dobro podnosi niske temperature i lako se gaji u našim uslovima sredine. Preko zime je bolje da bude posađena u zemlju u dvorište, mada ako je u saksiji preporučuje se da saksija bude veća kako bi koren bio bolje zaštićen od mrazeva.
Period cvetanja: Pupoljci se formiraju na jesen i tokom zime, a otvaraju se na proleće, u martu i aprilu. Cvetovi su belo ružičasti do bronzani, sitni i skupljeni u grozdaste cvasti. Na jesen sazrevaju plodovi koji ostaju na granam i preko zime.
Upotreba: Pogodna vrsta za manja dvorišta i terase. Sadi se kao bordura, niže žive ograde, ispod drveća i sl. Lepo izgleda i samostalno i u grupama.
Maksimalna visina rasta: 1 – 1,2m.
Maksimalna širina krošnje: 1 – 1,2m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

Dodatne informacije

Težina 1 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.