Polegla dunjarica

8.580,00 RSD

Latinski naziv: Cotoneaster damerii

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202100602 Kategorija:

Opis

Dunjarica je zimzeleni, polegli žbun sa granama potpuno prileglim uz tlo. Visina žbuna je svega 20 – 30cm, a u širinu može da poraste do 1,5m. Ima naizmenično postavljene kožne, eliptične do duguljaste listove, koji su sjajni tamno zeleni odozgo, a odozdo sivozeleni. U jesen boja prelazi u zlatno – žutu do bronzano – crvenu.

Uslovi gajenja: Adaprivna je vrsta, s tim da se najbolje uzgaja na vlažnim, ilovastim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu do delimične senke.
Period cvetanja: Maj – jun. Cvetovi su sitni, beli sa ljubičastim prašnicima. Plodovi su crvene bobice koje sazrevaju u kasno leto i zadržavaju se tokom cele zime, ukoliko ih ne pojedu ptice.
Upotreba: Ovo je odličan pokrivač tla, brzo raste i koristi se na kaskadama, zidovima, u kombinaciji sa većim biljkama, u kamenjarima. Može se saditi i u žardinjerama. Koristi se i za kontrolu erozije, jer dobro vezuje zemljište.
Maksimalna visina rasta: 20 – 30cm.
Maksimalna širina krošnje: 1,5m.
Temperaturni minimum: Otporan je na niske temperature do -35°C.

U ponudi je kotoneaster kalemnjen na stablo, tako da ima formu drveta. Visina oko 190cm.

Dodatne informacije

Dimenzije 170 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.