Sedum

200,00 RSD

Latinski naziv: Sedum

Na zalihama

Šifra proizvoda: E19077 Kategorija:

Opis

Sedumi su sukulentne biljke koje imaju mesnate listove u kojima se skladište zalihe vode. Takve biljke mogu dugo da izdrže sušne periode i nisu zahtevne po pitanju nege. Listovi formiraju rozetu i mogu biti raznih nijansi zelene boje.

Uslovi gajenja: Najbolje mesto je gde ima dosta svetlosti, ali da nije izložena direktnom suncu. Zemljište treba da bude dobro drenirano, peskovito. Pošto se kod nas gaji u saksijama, najbolje je koristiti već gotovu smešu supstrata za kaktuse. Od marta do oktobra, potrebno je biljku prihranjivati tečnim đubrivom za kaktuse, jednom mesečno.
Prilikom zalivanja paziti da voda ne ostane u rozeti listova, jer to može dovesti do truljenja biljke ili do raznih oboljenja. Između dva zalivanja zemljište treba da se osuši. Tokom leta može biti napolju, a pred zimu je treba uneti u zatvorenu prostoriju i u tom periodu smanjiti zalivanje na minimum, jednom mesečno. Može se, takođe, cele godine gajiti kao sobna biljka, bez iznošenja napolje tokom letnjih meseci.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka.

Prilikom poručivanja birate jednu biljku iz mix-a i to možete naglasiti u napomeni.

Dodatne informacije

Težina 0,1 kg
Dimenzije 3 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.