Dren

19.990,00 RSD

Latinski naziv: Cornus mas

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202204909 Kategorije: ,

Opis

Dren je listopadni žbun ili nisko drvo visine od 2 do 8m. Raste u  južnoj Evropi i jugozapadnoj Aziji. Sporo raste. Krošnja je gusta i razgranata, grane rastu naspramno, često formira više stabala. Listovi su tamno zeleni tokom proleća i leta, a na jesen postaju žuto-narandžasti.

Uslovi gajenja: Najbolje raste na sunčanim do polusenovitim mestima. Dobro posnosi vazdušna zagađenja i gradske uslove. Može se orezivati. Voli vlažna, ali dobro drenirana zemljišta. Preporučuje se malčiranje.
Period cvetanja: Cveta na proleće, jako rano, posle prvih mrazeva, žutim sitnim cvetovima koji su skupljeni u cvasti. Plod je crvena koštunica koja sazreva krajem leta i na jesen. Plod – drenjina je jestiv, pomalo opor, bogat vitaminima i može se jesti sirov ili prerađen.
Upotreba: Sve više se koristi za ozelenjavanje javnih gradskih površina, kao i dvorišta. Lepo se kombinuje sa drugim vrstama, a može se saditi i samostalno.
Maksimalna visina rasta: 2 – 5m (do 8m).
Maksimalna širina krošnje: 2 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -35°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 350 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.