24 jan

Centralni detalj na travnjaku

Vaš travnjak može biti više od samo površine prekrivene travom – on može biti centralni deo dvorišta koji odiše lepotom i elegancijom. Dodavanjem nekoliko biljaka i dekorativnog malča, možete transformisati običan travnjak u očaravajući pejzaž.

nega travnjaka

Biljke koje unose čaroliju na vaš travnjak

Za ovaj projekat vam je potrebno:

1. Lejlandov Pačempres (Cypressocyparis Leylandii “Spiral”)

Ovaj upečatljivi pačempres sa spiralnim oblikom dodaje vertikalnu dimenziju vašem travnjaku. Njegova gusta i zelena krošnja stvara prelep kontrast sa okolinom.

2. Lejlandov Pačempres Lopvta (Cypressocyparis Ley. “Gold Rider”)

Ovaj varijetet lejlandovog pačempresa sa zlatno-žutim lišćem donosi dodatnu boju i teksturu na vaš travnjak. 

3. Polegla Kleka (Juniperus Communis “Green Carpet”)

Polegla kleka idealna je za stvaranje niskih živica ili granica duž ivice travnjaka. Njeno gusto zeleno lišće pruža lep kontrast sa prostorom i ističe lepotu travnjaka.

4. Sezonsko Cveće (Vinca sp.) – 2 kom.

Sezonsko cveće poput vinke dodaje boju i živost na vaš travnjak. Postavljeno u terakotnim saksijama, ovo cveće može biti centralna tačka koja privlači poglede.

Dodatni elementi za savršen izgled:

Ograda za Travnjak

Ograda za travnjak može deliti prostor, pružajući vizuelnu podelu i ističući lepotu travnjaka. Izaberite ogradu koja se uklapa u stil vašeg dvorišta.

Malč Obojeni Crveni

Dekorativni crveni malč dodaje dramatičan i šik izgled vašem travnjaku. Osim estetskog dodatka, malč takođe zadržava vlagu u zemlji i smanjuje rast korova.

Agrotekstilna Folija

Agrotekstilna folija sprečava rast korova ispod malča, čime održava vaš travnjak čistim i urednim.

Đubrivo za Četinare 1 kg

Đubrivo je važno za zdrav rast i razvoj četinara na vašem travnjaku. Redovno đubrenje održava biljke otpornim na bolesti i štetočine.

Prihrana za Cvet (Plantella)

Prihrana za cveće osigurava obilno cvetanje sezonskog cveća na vašem travnjaku. Redovno prihranjivanje obezbeđuje bogatstvo boja i dugotrajan estetski užitak.

Nega travnjaka: Saveti i trikovi

Ovaj projekat uređenja dvorišta i travnjaka nije zahtevan za održavanje, ali zahteva određenu pažnju kako bi vaš travnjak ostao u vrhunskom stanju:

– Redovno zalivanje biljaka održava zemlju vlažnom i biljke zdravim.

– Povremeno orezivanje biljaka održava njihovu formu i gustoću.

– Menjanje sezonskog cveća po sezonama održava vaš travnjak svežim i atraktivnim.

održavanje travnjaka

Cena projekta:

Okvirna cena materijala potrebnih za ovaj projekat uređenja dvorišta i travnjaka iznosi 49.000 RSD. Investicija u uređenje travnjaka sa biljkama i dekorativnim elementima poput ograda i malča će transformisati vaše dvorište u oazu mira i lepote. Uživajte u svom uređenom prostoru i opustite se u harmoniji prirode koju ste sami stvorili.

Povezane novosti

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.