Božićni kaktus

1.100,00 RSD

Latinski naziv: Schlumbergera truncata

Na zalihama

Šifra proizvoda: E19024 Kategorije: ,

Opis

Božićni kaktus je biljka koja se lako gaji. Idealna je biljka za poklon, čak i za početnike.

Uslovi gajenja

Ovo je jedan od retkih vrsta kaktusa koji nema bodlje. Božićni kaktus je vrsta koja će se prilagoditi manjku svetlosti,  s tim da će pre cvetati ako je na osvetljenom mestu. Zalivanje treba biti umereno, jer je ovo biljka sa zadebljalim listovima. Između dva zalivanja neka se zemlja osuši. Veoma lako se razmnožava.

Preporučujemo prihranjivanje đubrivom za kaktuse jednom mesečno kao i svakodnevno orošavanje listova. Postavljanje posude sa kamenčićima napunjenom vodom ispod posude je dobar način da im dodate više vlage u vazduhu.

Cvetanje

Božićni kaktus je izuzetno dekorativan u vreme cvetanja kada ima mnoštvo cvetova. Šest do osam nedelja pre nego što želite da biljka ponovo procveta, trebalo bi da obezbedite biljci da započne ciklus mirovanja smanjenjem vlage, svetlosti i temperatura. Nakon cvetanja, ove biljke vole kraće dane i hladnije noći. Biljka nastavlja sa rastom kada završi sa cvetanjem.

Upotreba

Korisiti se za biodekoraciju prostora, i u stambenim i u poslovnim objekatima. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Ako se tokom leta iznosi napolje, treba da bude u hladovini kako joj direktno sunce ne bi oštetilo listove.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dimenzije 20 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.