Sanseverija ‘Zeylanica’

5.000,00 RSD

Latinski naziv: Sanseveria ‘Zeylanica’

Na zalihama

Šifra proizvoda: E19053 Kategorija:

Opis

Sanseverija je biljka idealna za radne prostorije kao i za stambene, veoma otporna i laka za održavanje i negu. Za razliku od ostalih biljaka prečišćivača vazduha, ona je noćni proizvođač kiseonika, pa je zbog toga preporučljivo njeno prisustvo u spavaćoj sobi. Biljka takođe filtrira formaldehid, trihloroetilen, ksilen, toluen i benzin iz vazduha. Često je još zovu i Indijansko pero, svekrvin jezik, sabljica, zmijin jezik.

Sanseverija najbolje uspeva na svetlom mestu, ali da nije izložena direktnoj sunčevoj svetlosti. Dobro podnosi senku, ali će tada izostati cvetanje i šare na listovima postati manje izraženije.  Sanseverija traži ređe zalivanje od ostalih biljaka. Tokom zimskih meseci, zaliva se jednom u mesec dana, a tokom proleća i leta jedanput u 7 – 10 dana. Zemlja treba da se osuši između dva zalivanja. Prihranjivati biljku jednom mesečno od proleća  do zime đubrivom za sobne biljke.

Iako je sanseverija otporna na prašinu i zagađen vazduh potrebno je njene listove povremeno obrisati od prašine i drugih nečistoća mokrom krpom ili sunđerom.

Dodatne informacije

Težina 3 kg
Dimenzije 80 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.