Božikovina kupa

23.500,00 RSD

Latinski naziv: Ilex mutchagara ‘Nellie Stevens’

Preuzimanje u vrtnom centru!

 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201100611 Kategorija:

Opis

Ilex je zimzeleni žbun guste krošnje. Raste u visinu do 3m i ima stubastu formu. Listovi su sjajni i zeleni. Ivica lista grubo nazubljena, bockava.

Uslovi gajenja: Odgovara mu sunce do polusenka, a može se gajiti i u senci. Na suncu će imati svetlije listove, a u senci tamnije. Dobro podnosi orezivanje. Izbegavati sadnju na slabo dreniranom zemljištu. Dobro podnosi gradske uslove sredine i topla leta. Otporan na niske temperature.
Period cvetanja: Cvetovi su neupadljivi, zelenkasto beli, pojavljuju se u maju. Na jesen se formiraju plodovi, crvene bobice i ostaju na granama i preko zime, ukoliko ne budu pojedeni od strane ptica. Vrsta je dvodoma, pa su muški i ženski cvetovi na različitim stablima. Za oprašivanje su potrebna oba primerka.
Upotreba: Zbog veoma izrazitih listova često se koristi. Pogodan je za manja dvorišta, samostalno ili u grupi sa biljkama drugog kolorita. Može se formirati i živa ograda od njega, ili se saditi kao pozadina nižim biljkama.
Maksimalna visina rasta: 2,5 – 3m.
Maksimalna širina krošnje: 2,5 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -28°C.

Dodatne informacije

Dimenzije 160 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.