Fotinija na štapu

9.500,00 RSD35.000,00 RSD

Latinski naziv: Photinia frasseri ‘Little Red Robin’

Šifra proizvoda: 202101852 Kategorija:

Opis

Fotinija ‘Little Red Robin’ je mali zimzeleni žbun. Veoma popularna, dekorativna vrsta, posebno u proleće ili posle orezivanja kada rastu novi crvenobronzani listovi. Otporna je na štetočine i bolesti.

Uslovi gajenja: Fotinija voli osunčane pozicije, može se gajiti na mestima gde je pretežno ceo dan sunčano. Odlično podnosi orezivanje i brzo daje nove grane i gušću krošnju. Dobro podnosi i gradske uslove. Kao i Lovor višnja, slabije podnosi duge mrazeve, pa može doći do oštećenja listova. To se lako reši na proleće orezivanjem, posle čega rastu novi zdravi listovi.
Period cvetanja: Cveta u proleće, u maju. Cvetovi sitni i beli, skupljeni u cvasti, mirisni.
Upotreba: Može se formirati mala živa ograda od nje. Takođe često se kalemi u formi krošnja na štapu, ili kao lopta, mogućnosti su neograničene. Lepo izgleda i kao soliterni detalj i u grupama sa drugim biljkama. Dobro raste i u saksiji pa se može gajiti i na terasi.
Maksimalna visina rasta: 60 – 80cm.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -20°C.

U ponudi je kalemljena biljka u formi krošnja na stablu.

Dodatne informacije

Težina 15 kg
Dimenzije 150 cm
Veličina

H150, H200, H250

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.