Epipremnum Marble Queen

650,00 RSD

Latinski naziv: Epipremnum Marble Queen

Na zalihama

Šifra proizvoda: E05024 Kategorija:

Opis

Epipremnum je biljka puzavica koja je veoma laka za gajenje i idealna je za početnike. To je vrsta koja brzo raste i možete je formirati tako da se spušta niz saksiju ili joj postaviti koko štap uz koji će da se penje. Listovi epipremnuma su zeleni sa šarama u svetlijim nijansama.

Uslovi gajenja: Epipremnum voli osvetljena mesta, ali ne direktno sunce. Dugo izlaganje direktnom suncu može oštetiti listove, a premalo svetlosti dovodi do gubitka šara na listovima. Što se tiče zemljišta, treba da bude dobro drenirano kako se ne bi zadržavao višak vode u zoni korena. Ova biljka će veoma dobro podneti i ako nekad zaboravite da je zalijete, spustiće listove ali čim joj dodate vode živnuće. Možete je orošavati, posebno ako je u toploj prostoriji. Preporučuje se prihranjivanje tečnim đubrivom za sobne bilje jednom mesečno.
Upotreba: Korisiti se za biodekoraciju prostora, stambenih i poslovnih objekata. U našim uslovima se gaji u saksijama, kao sobna biljka. Tokom proleća i leta može biti napolju u hladovini, a tokom zime je treba uneti u zatvoren prostor. Važi za jednu od najboljih biljaka za prečišćavanje vazduha koja uklanja sve toksine iz vazduha.
Maksimalna visina rasta: 1.5 – 3m, u prirodnim uslovima može dostići dužinu i do 20m.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.