Akcija!

Snežna lopta

553,00 RSD

Latinski naziv: Viburnum opulus

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202207301IN Kategorija:

Opis

Snežna lopta je listopadni žbun visine do 3m. Orezivanjem se može formirati i kao manje drvo. Specifičan je po loptastim belim cvastima po kojima je biljka i dobila domaći naziv. Zbog izgleda cveta, često se meša sa hortenzijama.

Uslovi gajenja: Voli osunčane pozicije do polu senke. Lako se gaji na prosečnom i plodnom zemljištu. Traži vlažno, propustljivo tlo, s tim da podnosi i sušne periode. Dobro podnosi niske temperature.
Period cvetanja: Cveta od aprila do oktobra. Cvetovi su beli, sitni i skupljeni su u loptaste cvasti, prijatnog mirisa. Nakon precvetavanja se može orezati. Medonosna je vrsta i privlači insekte. Plodovi su na jesen koralno crveni i često ostaju na granama i tokom zime.
Upotreba: Vrlo dekorativan žbun tokom cele godine. Cvetovi ga krase celo leto, a nakon toga će izgčedati zanimljivo zbog upadljivih plodova. Može se saditi soliterno, kao centralni detalj. Takođe se lepo uklapa i sa drugim biljkama.
Maksimalna visina rasta: 2,5 – 3m.
Maksimalna širina krošnje: 2,5 – 3m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.