Vatreni grm

500,00 RSD

Latinski naziv: Pyracantha coccinea 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 8605034808596 Kategorija:

Opis

Vatreni grm je zimzeleni žbun visine do 2m. Široko je razgranat i trnovit, sa gustim i upletenim granama koje rastu u svim pravcima. Listovi su usko eliptični, zeleni i sjajni.

Uslovi gajenja: U prirodi vatreni grm raste na suvim, kamenitim terenima sa puno sunca. Dobro podnosi i vlagu i sušne periode. Ako raste u senci, plodovi budu sitniji. Otporan je na gradske uslove i dobro podnosi mraz i vetrove. Može se orezivati.
Period cvetanja: Cvetovi su sitni, beli i skupljeni u cvasti. U maju – junu cela biljka bude u cvetovima. Plodovi su jabučasti i sitni, slični bobicama, naramdžaste boje. Sazrevaju u septembru – oktobru i ostaju na granama i tokom zime.
Upotreba: Zbog brzog rasta koristi se kao živa ograda izuzetno gusta i neprobojna zbog trnova. Veoma dekorativna vrsta i često korišćenja zbog narandžastih bobica koje mogu da prekriju celu biljku. Može se oblikovati ili pustiti da prirodno raste. Veomotporna na sve uslove pa se često sadi i u parkovima i u dvorištima.
Maksimalna visina rasta: Raste oko 2m u visinu i isto toliko u širinu.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -23°C.

U ponudi je biljka visine 30cm.

Dodatne informacije

Težina 0,7 kg
Dimenzije 30 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.