Akcija!

Viburnum ‘Popcorn‘

413,00 RSD

Latinski naziv: Viburnum plicatum ‘Popcorn‘ 

Na zalihama

Šifra proizvoda: 202205102IN Kategorija:

Opis

Viburnum ‘Popcorn’ je listopadni žbun visine do 2,5m. Specifičan je po loptastim belim cvastima po kojima je biljka i dobila domaći naziv. Na jesen ima lep crvenkast kolorit.

Uslovi gajenja: Voli osunčane pozicije do polu senke. Lako se gaji na prosečnom i plodnom zemljištu. Traži vlažno, propustljivo tlo, s tim da podnosi i sušne periode. Dobro podnosi niske temperature.
Period cvetanja: Cveta od aprila do oktobra. Cvetovi su beli, sitni i skupljeni su u manje loptaste cvasti veličine oko7cm, prijatnog mirisa. Nakon precvetavanja se može orezati. Medonosna je vrsta i privlači insekte. Plodovi su na jesen koralno crveni i često ostaju na granama i tokom zime.
Upotreba: Vrlo dekorativan žbun tokom cele godine. Cvetovi ga krase celo leto, a nakon toga će izgčedati zanimljivo zbog upadljivih plodova. Može se saditi soliterno, kao centralni detalj. Takođe se lepo uklapa i sa drugim biljkama.
Maksimalna visina rasta: 1,5 – 2,5m.
Maksimalna širina krošnje: 1,5 – 2,5m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Dimenzije 25 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.