24 jan

Kreativno uređenje dvorišta sa dekorativnim kamenom

Kada je reč o uređenju dvorišta, ponekad jednostavni detalji mogu napraviti najveću razliku. Kombinacija pravilnih oblika poput šimšira u formi lopte i dekorativnog kamena, može stvoriti elegantan i harmoničan ambijent u vašem dvorištu. U ovom vodiču, istražićemo kako ova jednostavna, ali efektna rešenja mogu obogatiti izgled vašeg prostora, istovremeno pružajući praktičnu korist.

Kreiranje harmonije sa šimširom i belim kamenom

Šimšir u obliku lopte je jednostavan, ali veoma efektan element dekoracije za vaše dvorište. Kada se kombinuje sa belim kamenom, stvara se kontrastni izgled koji deluje uredno i skladno. 

Biljke potrebne za ovaj projekat:

Šimšir lopta (Buxus Sempervirens) – 7 kom.

Šimšir u obliku lopte je idealan izbor za postizanje pravilnih oblika i simetrije u vašem dvorištu. Ova biljka je otporna na orezivanje i lako se održava.

Prateći materijal:

Univerzalna zemlja za sadnju (Freepeat)

Kvalitetna zemlja je ključna za zdrav rast biljaka. Odaberite univerzalnu zemlju koja će obezbediti hranljive materije i dobru drenažu.

Agrotekstilna folija

Agrotekstilna folija je neophodna kako bi se sprečio rast korova ispod dekorativnog kamenja i šimšira.

Mineralno đubrivo Osmocote 1 kg

Đubrivo osigurava optimalnu ishranu biljaka, što je ključno za njihov zdrav rast i bujno lišće.

Kamen oblutak beli

Beli kamen oblutak je idealan za stvaranje kontrasta i dodavanje teksture u vašem dvorištu. Može se rasporediti oko šimšira kako bi se stvorio atraktivan okvir.

Hidrogranule

Hidrogranule su korisne za održavanje vlažnosti zemljišta i sprečavanje isušivanja. Postavite ih ispod šimšira kako bi se obezbedilo optimalno vlaženje korena.

Ograda za travnjak

Ograda za travnjak deli prostor i pruža dodatnu strukturu vašem dvorištu. Izaberite ograda koja će se uklopiti u stil uređenja.

Nega dvorišta: Saveti i trikovi

Održavanje ovog projekta uređenja dvorišta je srednje zahtevno, ali redovna briga o biljkama će osigurati dugotrajnu lepotu vašeg dvorišta:

– Redovno zalivanje i prihranjivanje biljaka održava ih zdravim i bujnim.

– Redovno orezivanje šimšira održava željeni oblik i veličinu.

– Povremeno proverite stanje hidrogranula i dodajte ih po potrebi kako biste održali optimalnu vlažnost zemljišta.

Cene i zaključak:

Okvirna cena materijala za ovaj projekat uređenja dvorišta iznosi 50.000 RSD. Investicija u dekorativni kamen, šimšir i dodatne elemente će unaprediti estetiku vašeg dvorišta i stvoriti ugodno okruženje za opuštanje i uživanje. 

Povezane novosti

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.