17 nov

Ukrasni kupus i hrizanteme – za jesen u bojama

Kada počnu jesenji, tmurni dani i dvorišta dobiju malo bezličan izgled, potrebno nam je nešto što će uneti boje i razbiti monotoniju kišovitih dana. Idealne biljke za to su hrizanteme i ukrasni kupus.

Hrizanteme, ili jesenje ruže kako ih još zovu, su od davnina omiljeno jesenje cveće. Nisu zahtevne po pitanju nege, a mogu se gajiti i u dvorištu i na terasama.

Najbolji efekat se postiže kada se sade u grupi, u kombinaciji dve ili više boja. Lepo će izgledati ako se formira ivica od njih, duž staza ili oko cvetne leje. Takođe, ukoliko želite da istaknete neki ulaz možete ih posaditi u saksije i postaviti sa strana. U kombinaciji sa nezamenljivim terakota saksijama uneće u prostor dašak romantike i topline koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Ukrasi kupus je manje tradicionalna jesenja vrsta koja se sve više koristi u dekoraciji prostora. Vrlo je prilagodljiva vrsta svim uslovima sredine. Odlično podnosi niske temperature i do -15°C, tako da će krasiti vaš prostor i tokom zime.

Odlikuje se rozetom neobičnih listova koji mogu biti zeleni, krem, roze, ljubičasti, bordo, sa manje ili više talasastim ivicama. Jarke boje listova, ukrasni kupus dobija sa dolaskom hladnih dana, zato je ovo pravi dragulj među biljkama za jesenje i zimske dane.

Kao i hrizanteme, može se saditi direktno u zemlju ili u saksije. S obzirom da nisu velikih dimenzija, ovo su biljke koje će pronaći svoje mesto i na veoma malim terasama i ulepšaće vam dan kada izvire vedre boje u tmurnim danima jeseni.

Vaš Urban Garden

Povezane novosti

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.