14 nov

Zaštita biljaka u zimskom periodu

Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden
Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden

Dragi potrošači,

ako ste neko kome je bitan izgled i zdravlje biljaka tokom čitave godine, sigurno se pitate koje korake je potrebno da preduzmete kako biste zaštitili svoje zelene prijatelje tokom predstojećeg zimskog perioda.

Postoje vrste koje ne mogu da opstanu napolju tokom zime. To su egzotične vrste biljaka, kao što su maslina, citrusi, palme. Njih je neophodno unositi u zatvoren prostor.

Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden
Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden

Vaš prostor mora imati sobnu temperaturu, koja ne pada ispod nule. Takođe, imajte u vidu da to ne bi trebalo da budu ni previše zagrejane prostorije. Biljke ne treba smeštati pored grejnih tela ni pod kojim uslovima. Bez obzira što posedujete vrste koje su otporne, ako planirate da ih ostavite napolju tokom zime, potrebno je da im obezbedite adekvatnu zaštitu (na primer da ih ušuškate, odnosno prekrijete agril folijom).

Za razliku od biljaka koje su usađene u zemlju, biljke u saksiji nemaju adekvatnu izolaciju korena. Mraz i niske temperature im predstavlaju opasnost.
Važno je napomenuti, da za sve biljne vrste koje prezimljavaju napolju preporučujemo jesenju zaštitu Vaših biljaka. Kako biste ih pripremili za zimski period, na adekvatan i prirodan način.

Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden
Zastita biljaka u zimskom periodu Urban Garden

Za više zanimljivosti iz sveta biljaka posetite i našu Instagram stranicu.

Urban Garden je najveći vrtni centar za opremanje vaše bašte i doma.
Asortiman obuhvata sadnice vrhunskog kvaliteta sa busenom ili u saksijama. Osnovna odlika Urban Gardena je širina asortimana koji se sastoji od drveća, egzotičnih biljaka, cveća, žbunja, puzavica, žive orgade, dekoracije i predmeta za sređivanje i održavanje bašte.
Urban Garden odlikuje i odlična kombinacija svežih i modernih biljaka visokog kvaliteta.
Naši zaposleni su obrazovani i visokostručni u oblasti pejzažne arhitekture i poljoprivrede i smatraju veoma važnim da pruže korisne informacije o pravilnom izboru biljaka, o nezi, prihrani i održavanju biljaka bez obzira da li ste naš kupac ili ne.

Vaš Urban Garden.

Povezane novosti

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.