26 nov

Novogodišnja jelka – prirodna ili veštačka

Ukrašavanje novogodišnje jelke praktikuje se u skoro svim kulturama. Tome se najviše raduju deca, pa je jelka neizostavan deo doma u vreme novogodišnjih i božićnih praznika.

U ponudi su prirodne i veštačke jelke raznih veličina.

Mnogi se odlučuju za veštačku jelku, uglavnom iz praktičnih razloga. Lako se sastavlja, a nakon praznika jednostavno se sklopi i odloži. Takođe, ne morate svake godine da kupujete novu jelku, već tu jednu možete koristiti godinama.

Za one malo tradicionalnije, tu je prirodna jelka. Uvek preporučujemo kupovinu jelke sa busenom iz organizovane rasadničke proizvodnje, jer su to biljke koje se gaje baš za te potrebe i njihovom prodajom nije ugrožena nijedna šuma niti bilo koja zelena površina.

Nakon praznika, prirodnu jelku treba postepeno izneti napolje.  Najbolje bi bilo da drvce nekoliko dana stoji u prostoriji koja se ne greje. To može biti garaža, podrum, stepenište i sl. Nakon toga se može izneti napolje. To je bitno uraditi kako biljka ne bi doživela šok usled nagle promene temperature. Početkom proleća, čim vremenski uslovi dozvole, možete je posaditi u dvorište ili na zelenu površinu ispred zgrade. To će posebno biti interesantno deci, a pored toga što im podižete ekološku svest od malih nogu, takođe čuvate uspomenu na praznične trenutke provedene sa dragim ljudima.

Prilikom sadnje preporučujemo korišćenje đubriva za četinare, kako bi biljka nastavila dalje uspešno da raste i kako bi se što lakše prilagodila novom mestu.

Novogodišnje jelke i ukrasi

Novogodišnje jelke i ukrasi

Što se tiče ukrašavanja jelke, ponuda ukrasa je veoma raznovrsna. Za prefinjeniji izgled preporučujemo kombinaciju dve boje ili više nijansi jedne. Cela jelka može biti ukrašena kombinacijom sjajnih i mat ukrasa zlatne boje, sa dodatkom šljokičavih detalja. Tradicionalnija varijanta je kombinovanje zlatne i crvene.

Mogućnosti su neograničene, uz malo mašte ispunite dom novogodišnjom čarolijom i uživajte u praznicima.

Vaš Urban Garden

Povezane novosti

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.