Kavkaska jela

48.990,00 RSD

Latinski naziv: Abies nordmanniana

Preuzimanje u vrtnom centru!

Na zalihama

Šifra proizvoda: 201300201 Kategorija:

Opis

Kavkaska jela je veliko četinarsko drvo visine 25 – 30m, dok u prirodnom staništu može da poraste i do 60m. Mlađa stabla imaju pravilno piramidalnu krošnju, dok u starosti dobiju malo zatupast izgled. Grane se razvijaju nisko od zemlje. Četine su duge 2 – 3cm sa zaobljenim vrhom. Lice tamnozeleno, a sa naličja imaju dve bele pruge stoma.

Uslovi gajenja: Jele vole dosta sunca, i treba im dosta prostora za rast. Zemljište treba da je dobro drenirano i umereno vlažno, nije izbirljiva što se tiče tipa zemljišta. Brzo raste i ima jak korenov sistem, zbog čega je otporna na jake vetrove. Zbog takvog korena ne treba je saditi u blizini objekata. Otporna je na urbane uslove.
Period cvetanja: Šišarke su prvo zelene boje, a posle ljubičastobrao. Sedeće su i stoje uspravno na granama. Mogu biti duge do 15cm.
Upotreba: Kao soliterno stablo ili u grupama, dobra je vrsta za zaštitu od vetra i buke. Sadi se uglavnom u velikim dvorištima i parkovima.
Maksimalna visina rasta: 25 – 30m, u gradskim uslovima i manje.
Maksimalna širina krošnje: 8 – 10m.
Temperaturni minimum: Podnosi niske temperature do -34°C.

U ponudi je drvo visine 300cm i obima stabla 27cm.

Dodatne informacije

Dimenzije 200 cm

Koristimo tehnologiju poznatu kao „kolačići“ za prikupljanje i analizu podataka, kao i za prikazivanje oglašavanja, na osnovu vašeg profila i navika pregledanja sajta.